29/02/2016

Een logo nodig? Zo ontwerpen wij het!

Het logo ontwerp proces uitgelegd

Een logo komt niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk. Het perfecte logo voor uw bedrijf ontwerpen wij volgens een vast proces.

 

 

U heeft een logo nodig dat perfect bij u past? Geen probleem, daar zorgen wij voor. Hieronder kan u schematisch en in tekst te weten komen hoe ons ontwerpproces in elkaar zit. Zo heeft u een goed idee van de verschillende stappen die we volgen om u aan uw logo te helpen. Stap 1: contacteer ons!

logo ontwerp proces in 9 stappen

 

Stap 2

Het is cruciaal om een goed idee te hebben van wie u bent, wat uw bedrijf inhoud en wat u wenst. Dat lijkt evident, maar dat is het niet altijd. Om een logo te kunnen ontwerpen dat er staat en dat voor u spreekt, zoeken wij naar die elementen die u uniek maken of definiëren. Waarden die uw bedrijf hoog in het vaandel draagt of producten die voor zich spreken, dat zijn elementen die wij gaan gebruiken in het ontwerp van het logo. Ieder deel van een logo heeft namelijk een betekenis voor uw bedrijf of zaak. Een goed gesprek waarin wij deze elementen kunnen identificeren is daarom belangrijk.

 

Stap 3

U wil vooraf weten wat u gaat moeten betalen voor een logo ontwerp, dat is normaal. Daarom maken wij vooraf een volledige offerte voor de besproken dienst. Zo heeft u een duidelijk idee wat er in vervat zit en wat u daarvoor moet investeren.

 

Stap 4

Wij gaan pas aan de slag voor u als wij uw uitdrukkelijke goedkeuring op de offerte ontvangen hebben. Dit vragen wij schriftelijk te bevestigen zodat we dan beiden zonder zorgen kunnen werken aan uw logo.

 

Stap 5

Wij werken aan uw logo. Dat doen we op basis van een moodboard, schetsen, kleurstalen,... Initieel ontwerpen we een logo steeds in zwart/wit. Wanneer een logo op die manier werkt, zal het ook in kleur werken. Kleur kan namelijk afleiden van het basisontwerp. Meer over hoe een perfect logo eruit ziet, kan u lezen in dit artikel: logo design. Hier vindt u meer tips over hoe het logo tot stand kan komen en waarop te letten.

 

Stap 6

Op basis van het gesprek, uw wensen en noden en de eigenschappen van uw bedrijf, ontwerpen wij 3 logo's. Deze drie logo's bevatten steeds verschillende elementen zodat het voor u gemakkelijker is om aan te geven wat u wel en niet goed vindt. Uit deze 3 logo's, kiest u het logo dat u het meeste aanspreekt.

 

Stap 7

Het komt voor dat de klant bij het eerste ontwerp meteen een logo kiest en daarbij blijft omdat hij of zij het reeds perfect vindt. Soms duurt het kiezen even omdat meerdere logo's goed gevonden worden. Maar het kan natuurlijk ook dat het gekozen logo nog niet helemaal is wat u wenst. Het spreekt vanzelf dat wij hieraan werken op basis van uw opmerkingen. Door uit drie logo's te kiezen en concreet te kunnen aangeven wat u wel en niet goed vindt, kunnen wij ons een nog duidelijker beeld vormen van wat u wenst. Dus werken we het gekozen logo verder uit met uw opmerkingen duidelijk in het achterhoofd.

 

 

Stap 9

Zo, u heeft nu een prachtig (nieuw) logo dat u op al uw communicatie kan gaan gebruiken. Wij sturen u steeds een vectorfile en een kleurschema van uw logo. Zo heeft u alles in bezit om het logo oneindig uit te vergroten of verkleinen zonder dat u kwaliteit verliest.

 

Stap 10

Deze laatste stap hoort op zich niet meer bij het logo ontwerp, maar we willen het toch vernoemen omdat het, na het logo, ook heel belangrijk is: trek de stijl van het logo door in uw huisstijl. Dat gaat van eenvoudige dingen als visitekaartjes, tot uitgebreidere dingen als een website, briefpapier, ... Op basis van het logo kunnen de lettertypes, kleurencombinaties,... vastgelegd worden zodat u een mooie uitstraling naar uw klant heeft en herkenbaar bent. Zo benadrukt u uw eigenheid en kwaliteiten.

 

 

Op zoek naar zo'n prachtig logo (al dan niet met huisstijl)? Twijfel niet maar contacteer ons zodat u binnenkort fier kan uitpakken met uw nieuwe identiteit. Mail naar info@studiomosa.be of bel 0496/25.08.02 voor meer info

Gepost door Sofie Logo Share:

Comments

Geef je mening!

Dit emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid *