Piratenkaart

Geboortekaartje & Doopsuiker op maat

Origineel geboortekaartje Piraat drieluik buitenkant
Origineel geboortekaartje Piraat drieluik binnenkant

Wannes werd grote broer. Hij had zijn beentje bezeerd en kwam mee met zijn ouders om over het geboortekaartje te spreken. "Wannes is helemaal zot van piraten momenteel", vertelden zijn ouders me. Daarom werd beslist om voor kleine zus of broer (het geslacht was nog niet gekend) een piratenkaart te maken. Omdat het geslacht van de baby nog niet gekend was, moest het ontwerp passen voor een stoere piraten-meid zowel als voor een stoere piraten-man. De kaart mocht ook iets meer zijn dan een recto verso of een klassiek plooimodel.

Het werd een piratenkaart in drieluik met illustraties op maat en heel veel leuke elementjes die insiders ze begrijpen.

De Piratenboot

Deze piratenboot werd het uitgangspunt van het geboortekaartje. Er werden zoveel mogelijk leuke elementen toegevoegd en elk van deze heeft een symbolische waarde voor de ouders.

Geboortekaartje

Een origineel geboortekaartje met een piratenthema

Als uitgangspunt voor dit geboortekaartje kozen de ouders voor een piratenthema. Belangrijk was dat het kaartje mooie illustraties bevatte en dat het bij de geboorte kon aangepast worden naar zowel een kaartje voor een meisje als een jongen, daar het geslacht nog niet gekend was. Er mochten ook een paar leuke (insiders) elementen in verwerkt worden.

We kozen voor een drieluik geboortekaartje. De illustraties van de piratenboot werden het belangrijkste onderwerp.

Doopsuiker

Doopsuiker passend bij het kaartje

Ook in de doopsuiker wilden we het thema helemaal doortrekken. De piratenboot, de papegaai, de kleine sloep, ... Al deze elementen werden telkens op de verschillende attributen gebruikt om zo een prachtig geheel te creëren

Door het gebruik van bedrukte metalen doosjes, spiegeltjes, sleutelhangers en magneetbuttons had ieder van de gasten een blijvend aandenken. Ook het lekkers, suikerbonen en snoep, werd afgestemd op de kleuren van het kaartje. Als laatste element werd ook een muursticker van de piratenboot gemaakt voor in de slaapkamer van grote broer.

Bedrukte metalen doosjes piraat
tulle zakjes met doopsuiker met grote magneet button
stoffen zakjes met suikerboontjes met sleutelhanger
doopsuiker assortiment piraat
doopsuiker assortiment op plateau


REACTIE VAN DE KLANT

"We waren helemaal te vinden voor het ontwerp. Leuk, mooie tekeningen, sluit aan bij ons vorige kaartje en geeft de sfeer weer waarnaar we op zoek zijn.

Jullie hebben schitterend werk geleverd, de kaartjes zien er prachtig uit en de doosjes heel knap, daar gaan we mee scoren!!! Wannes is in de wolken met zijn muursticker." - Matthijs - Van Bogaert